Емилиян Гебрев: Държавата влезе в дрехите на „Виафот”. Тя не е проверявана. А ако тя продаде оръжието на ИДИЛ,

С един документ в петък миналата седмица ни прекратиха договора с „Кинтекс”. Направено бе както уволняват някой неудобен министър в края на работната седмица. На нас ни е отнет лиценза за външнотърговска дейност. Това обясни в предаването „Честно казано с Люба Кулезич” по BIT собственикът на „Емко” и „Дунарит” Емилиян Гебрев по повод отнетия лиценз на „Емко”. На територията на страната обаче можем да правим каквото искаме. Ние отиваме до митницата, а „Кинтекс” изнася, обяснява Гебрев.
„Наблюдаваме преместване на един бизнес от една структура към друга. В случая става дума за преместване на частния бизнес към държавния. Не е вярно, че не сме готови с продукцията. Тя стои на пристанище Бургас“. Така Гебрев опроверга всички твърдения на министър Емил Караиванов за неизправност на оръжейното предприятие „Емко”.
„Прехвърлих акциите на сина ми, за да може да се съхрани фирмата. Така той стана престъпник за един месец“. Водещата Люба Кулезич припомни, че същата съдба имат синът на Гриша Ганчев и дъщерята на Цветан Василев.
В Караниколов има вътрешна борба – на доброто и злото. Под натиск изпуска злото. И в Борисов има такава вътрешна борба, описва Гебрев промяната в поведението на Караниколов и Борисов, които са поощрявали доскоро неговия бизнес с оръжие. Държавата се бие с мен, вместо да ми помогне да победим конкурентите навън, каквато е Русия. Нас откъде ли не не ни разследват, откъде ли не ни проверяват, а „Виафот” – не. Тя не е проверявана. Ако тя продаде оръжието на ИДИЛ, какво правим? Все едно държавата е в дрехите на „Виафот”. В понеделник ще се решава съдбата на „Емко“. Собственикът й обаче не е обнадежден. Той смята, че лицензът няма да бъде върнат и се готви да обжалване.

Заглавието е на редакцията(бел.ред.). Статията е публикувана в: Frognews.bg
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'