Емилиян Гебрев: Да оставим тези 5-6 млн. назад в миналото. От КОНПИ ме обявиха за шеф на организирана престъпна група

Премиерът Бойко Борисов в бил подведен по казуса ”Емко”. Да оставим тези 5-6 млн. назад в миналото. От КОНПИ ме обявиха за шеф на организирана престъпна група. Това заяви собственикът на предприятието Емилиян Гебрев пред bTV. По думите му Борисов е фиксирал проблемите като допуснати грешки и от „Емко“, и от Министерство на икономиката, и от държавната администрация. Преди дни след среща на Гебрев с премиера и икономическия министър Емил Караниколов на „Емко“ бяха върнати поръчките по така наречената индийска сделка с оръжие, които бяха прехвърлени на държавната ВМЗ-Сопот. Според шефа на „Емко“ срещата с Борисов е била много тежка и за това сочело закъснението му за КСНС.
„Умишлено или несъзнателно Борисов е бил подведен“, категоричен е Гебрев. Той не отрече възможността премиерът да е бил подведен от Караниколов. Грешката от страна на министъра била, че той се впуснал в защита само на едната страна – на държавния сектор. „Моята грешка е, че съм бил твърде мек и че твърде късно съм се обърнал към Борисов“, заяви Гебрев. Той обясни, че след като е взел решение официално да придобие „Дунарит“, са последвали съдебни процеси с няколко компании. Той отрече да е в близки отношения със Цветан Василев. С него водим дела в съда, припомни оръжейният бос. Как да сме в добри отношения тогава, попита той.
След постъпките за придобиването на „Дунарит“ от КОНПИ и ДАНС са обвинили него, сина му и мениджъри от „Дунарит“ в Организирана престъпна група. За това е и блокирано прехвърлянето на „Дунарит“ на Емко, обясни Гебрев. Според него с Борисов са се разбрали спорът да се реши в съда. „Ако не сте виждали шеф на ОГП, сега виждате“, обърна се Гебрев към водещия Антон Хекимян. Гебрев призна, че се е срещал няколко пъти с Цветан Василев и винаги са спорили. Никога обаче не се е срещал с Делян Пеевски. И той ме е виждал само по телевизията, лаконичен бе шефът на „Емко“.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'