Елена Йончева показа филма „Границата“. Цветанов и Симеонов бяха освиркани

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът Валери Симеонов бяха освиркани след края на премиерата на филма на Елена Йончева „Границата“ в НДК.
Филмът на депутатката от БСП разкрива доколко е ефективна оградата по българо-турската граница.
Бившата журналистка прожектира днес документалния си филм за оградата по българо-турската граница в зала 42 на Националния дворец на културата. В 20-минутния филм се съдържат скандални данни за качеството на съоръжението, за което държавният бюджет плати милиони левове. Лентата показва смущаващи факти за това доколко е ефективно инженерно-възпрепятстващото съоръжение – оградата, както и информация за съществуването на бежански канали от Турция, през България, за Европа.
Документалната лента на Елена Йончева очаквано предизвика огромен меден интерес. В НДК бе цялата парламентарна група на БСП. 1 метър ограда с прилежащ път в България струва 500 евро, а в Гърция цената е 250 евро. От филма става ясно още, че сензорните устройства и камерите, които трябва да предотвратяват нелегалното преминаване на границата ни, не са в изправност. В него бяха показани кадри как бежанци успяват да прескочат със стълба оградата. От филма става ясно, че следващите 21 км. – оградата е едноредова с аргумент – поради засиления мигрантски поток. В материала Йончева пояснява, че според доклад на главния инспекторат на МС от април 2017 г. даденото указание за преминаване към едноредова ограда не кореспондира със задание за проектиране на съоръжението.
Йончева попита дали става въпрос за корупция за сметка за нашата национална сигурност. Тя отчете, че 200 млн. лв. са дадени за 200 км. ограда, а за 1 метър, заедно с прилежащия обслужващ път, са платени 500 евро. Тя даде пример с оградата в Гърция, която изгражда също е изградила ограда на границата си с Турция. Цветанов обеща да разкаже на премиера Бойко Борисов какво е видял. Той добави, че не вижда проблем всички медии да излъчат кадрите, показани във филма на Елена Йончева. Цветанов използва случая, за да призове лидера на БСП Нинова да подкрепи промени в Конституцията за отпадане на давността на престъпления при приватизацията.
One thought on “Елена Йончева показа филма „Границата“. Цветанов и Симеонов бяха освиркани

  • 14.11.2017 at 9:54
    Permalink

    Цв.Цв е съгласен да се разследва коруцията и далаверите от началото на прехода , за да не се занимават с герб-аджийските далавери!!!

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'