Джамбазки съзря намеса на Русия в бунтовете в Македония: Русия клати Балканите!

Евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки съзря намеса на Русия в бунтовете в Македония от снощи. Чрез намесата си в Сърбия, Русия клати Балканите, каза пред Нова телевизия политикът.
„Когато гори къщата на съседа и твоята външна стена гори. Българската държава трябва да защити стотиците хиляди наши граждани там по всякакъв начин. Първо с всички лостове на дипломацията, след това да използва сила“, каза Джамбазки. По негови думи президентът Иванов е „марионетка“ на премиера Груевски, който по време на протестите вчера не беше в Македония. „Грувски няма план Б, не знае какво ще прави в момента, не знае и какво ще стане утре“, каза Джамбазки.
Евродепутатът видя и намеса на турския президент Ердоган в процесите в западната ни съседка чрез етническата партия „Беса“, която Джамбазки нарече еквивалент на ДОСТ на Лютви Местан. Вчера вечерта демонстранти нахлуха в парламента на Македония, след като управляващите социалдемократи и албанските партии гласуваха да изберат албанец за председател на Собранието. Час и половина нито полицията, нито специалните части не се намесваха и не изведоха депутатите от парламента. Ранените при сблъсъците са десетки.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'