Двукратният Европейски шампион Даниел Асенов-Тайсън: Ром съм, но ненавиждам циганските беззакония

Двукратният Европейски шампион по бокс Даниел Асенов никога не е крил, че е от ромски произход. БГ Тайсъна дори непрестанно изтъква, че е по-голям българин от много българи. И с право, след като вече няколко години дава сърце и душа за родината, жънейки големи успехи в бокса. Ученолюбив, работлив и успял от детство, а в семейната къща има български трибагреници и кукерски носии, с които представя родното Кукорево при традиционните карнавали. Асенов е наясно със случващото се в Асеновград, Столипиново и в другите цигански махали, които генерират престъпност, нападения над беззащитни хора и беззакония.
„Ненавиждам ги тези неща. Трябва да се въведе ред и законност. Който омаскарява циганския етнос, трябва да си получи заслуженото, за да е пример това на останалите. Неприятно ми става като ни слагат всички под общ знаменател“, коментира Асенов в предаването „Преди обед“ по bTV.

Асенов с братята си, по време на коледуване

Признава, че се е сблъсквал с дискриминация, расизъм и недоверие. „Винаги съм бил над нещата. Правя каквото трябва и става това, което искам. Трябва ромския етнос да учи и да се отучи от мързела. Защото като се хване да работи, елате и вижте какво правят майка и татко – сам-самички. Изхраниха ни трима братя с домашни животни и малко семейно стопанство. Имаме телета, овце… шапка им свалям. Дълбок поклон пред тях“, сподели още Тайсъна от ямболското село Кукорево.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'