Доц. Момчил Дойчев: Няма как политици, участници в една голяма корупция, да се борят с нея

За този елит, който виждаме в Консултативния съвет, ще се съглася с лидера на „Воля“ Марешки, който казва, че точно тези участници в голямата корупция няма как да преборят корупцията. Това каза в студиото на телевизия BIT политологът доцент Момчил Дойчев. „Защото у нас става дума за гранде корупция, която дори и в латиноамериканските държави не е позната“, изрази мнение той и посочи, че има големи фирми в България които от години не плащат данъци, като „Лукойл“ България.
Дойчев напомни, че не е уместно да се употребява термина „липса на кворум“ за Консултативния съвет, защото това не е орган, който се избира. Според него, БСП и Румен Радев имат претенцията да диктуват дневния ред на обществото.“Битката с корупцията трябва да се води от структура, която да има точно такава задача. Трябва да се предвиди и промяна в прокуратурата ,която е изградена по съветски образец и да има независим орган, който да проверява главния прокурор“, допълни Дойчев.
Той прогнозира, че и на второто насрочено от президента заседание по темата може да няма кворум и отново да отсъстват важни политически лица. Дойчев определи вкарването на САЩ в делото на КТБ като „забележително събитие“, което може да разплете много корупционни схеми в най-новата ни история. Политологът призова премиер и президент да не се бият „кой да води бащина дружина“, а да създадат един работещ закон, който да се бори с „гранд корупцията“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'