Добра новина. Ново патриотично движение „Иван Вазов“

В този момент – в 18 часа, в Стара Загора се основава ново ляво патриотично движение „Иван Вазов“. , Движението се сформира от Петър Волгин, Иво Христов, Боян Чуков и други лица от кръга около президента – „А-спекто“. Идеята била то да прерасне в президентска партия, която плътно да застане зад гърба на Румен Радев.
Както е известно, съветникът на държавния глава Иво Христов принадлежи към същия кръг. Официалната версия е, че парите за издръжката на новото движение идват от Москва, но хора отвътре разкриват, че те най-вероятно са отпуснати от банкера Цветан Василев.
Идеята на това гражданско движение е в последващ етап да се обедини с БСП и да работят заедно на всички бъдещи избори. Топлата връзка на движение „Иван Вазов“ и БСП са депутатите Сашо Симов и Елена Йончева и имали одобрението на лидера Корнелия Нинова. На този етап движението щяло да се рекламира като идеалистично, но при евентуална перспектива за избори бързо да прерастне в партия.
Припомняме, че преди няколко години съветникът на президента Иво Христов и съпругата му Галя Горанова вече правиха опит да правят нова левица в самата БСП, но начинанието им не успя. Сега обаче имали мощна подкрепа от леви интелектуалци, които искали ново лице за България и дори успели да убедят в това лидера на БСП. Ако се клонира, левицата имала по-големи шансове да привлече нови, млади избиратели. Освен това лицето на партията щял да е генерал като Румен Радев, който вече имал повече от висок резултат на избори.

Ние от Български журналъ им пожелаваме успех, и им „стискаме палци“ да успеят.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'