Демократичен морал и законност: ФБР е поддържало 23 сайта с ДЕТСКА ПОРНОГРАФИЯ
ФБР е поддържало 23 сайта с детска порнография в „тъмната мрежа”, за да идентифицира потребители с малуер
(зловреден софтуер, предназначен да повреди, открадне, разруши или като цяло да извърши негативни и нелегитимни действия върху компютърните системи – бел.ав). Това е посочено в доклад, получен от Американския съюз за граждански свободи.

Преди беше известен фактът, че агенцията е поддържала сайта за детска порнография „Плейпен”, за да помогне на правозащитните органи да идентифицират конкретни потребители. Сега обаче, публикуваната на сайта Ars Technica информация доказва, че ФБР не е оповестило съществуването на още 23 сайта, „посветени на рекламирането на детска порнография; обсъждането на въпроси, отнасящи се до сексуалното малтретиране на деца, включително методи и тактики, които педофилите използват, за да злоупотребяват с малолетни; както и начини за измъкване от правозащитните органи и укриване на престъпления, свързани със сексуалната експлоатация на деца“. В документите се посочва, че поддръжката на сайтовете се извършва от „държавно съоръжение”, без да се конкретизира, че става дума за ФБР, пише Пик.

Според Фред Дженингс, адвокат по киберпрестъпления, обаче това е просто „умна формулировка в тяхна полза”, която не отрича факта, че правителството е разработвало тези 23 сайта със знанието и помощта на ФБР.

Пред Ars Technica говорителят на ФБР Кристофър Алън отрече истинността на документите.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'