Делян Добрев: Г-жа Йончева да отговори дали е служител, сътрудник и има ли взаимоотношение с български и чужди служби?

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев заяви, че колежката му от БСП Елена Йончева е звучала неубедително в отговор на въпросите, които й зададе, затова ги прецизира. Тази сутрин Добрев попита задочно Йончева дали изпълнява поръчки на бизнесмени и наши и чужди служби да го дискредитира с новите обвинения, че е замесен в обществени поръчки. В отговор депутатката от левицата заяви, че не работи за никакви служби и подчерта, че премиерът Бойко Борисов би трябвало да има такава информация. Каза още, че не знае за какви бизнесмени говори Добрев.

По-късно Добрев коментира на брифинг на ГЕРБ, че тя много бързо е минала през въпросите, затова ги зададе отново с допълнения: „Дали е служител, сътрудник и има ли взаимоотношение с български и чужди служби? Свързана ли е личната ѝ атака към мен с интереси на тези служби със сектора, за който аз отговарям? Познава ли тя Цветан Василев? Какви са отношенията ѝ с него и негови сътрудници? Била ли е тя във винарската изба в село Коларово (след фалита на КТБ, синдиците я обявиха за продан – б.р.)? По време на предизборната кампания тя беше водач в Хасково – използвала ли е служебната кола на Областната администрация, шофьора на служебния областен управител, за да превози нейния фотограф от Хасково до границата, за да може фотографът да направи снимки с нея на границата?“.

По думите на Добрев колкото и БСП да твърдят че нямат фиксация върху него като физическо лице, се вижда, че имат – в Google половината снимки при търсене на Йончева били негови. „Г-жа Йончева определено има фиксация към мен. Претопля се една и съща манджа по 100 пъти. Няма да успеят да ме дискредитират и да ме уплашат. Ще продължа да защитавам национален интерес в сектора, който защитавам. Тази атака е заради нарушени интереси в сектор „Енергетика“. Става въпрос за много пари и за определени нарушени интереси“, заяви Добрев, след като още сутринта каза, че атаките са, защото е председател на енергийната комисия в парламента.

По повод друго нейно обвинение – за заема, с който родителите му са отворили фирма за производство на пелети, депутатът от управляващата партия заяви, че кредитът, който баща му е теглил, е от финансова институция, лицензирана в БНБ. Междувременно стана ясно, че Конституционният съд ще решава по същество делото за подадената, неприета, а накрая и оттеглена оставка на Делян Добрев другия вторник. Днес съдиите приеха нови доказателства по делото, след като на предишното си заседание му дадоха ход по допустимост. Новите доказателства са писмо от самия Добрев, с което оттегля заявлението за подаване на оставка, което Народното събрание отхвърли, а депутати от БСП пратиха гласуването в КС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'