Данъчен рай: Ротшилд подкрепят американската „нова Швейцария“

Новият любим данъчен рай: Ротшилд подкрепят американската „нова Швейцария“
„Колко иронично, колко перверзно, че САЩ, която беше толкова „набожна“ в осъждането на швейцарските банки, се превърна в банковата тайна юрисдикция „du jour“ “ написа Питър Которчеану, адвокат от Цюрихска адвокатска фирма, в скорошен правен журнал. „Чувате ли огромния изсмукващ звук“ Това е звука на парите, които се изспиват в САЩ.“
Контроверсията, която накара Которчеану и други да критикуват САЩ е новият данъчен рай, който се създава за световния елит в САЩ. Някога традиционните места наричани „данъчен рай“ като Бахамите и Швейцария сега се давят в споразумения орхестрирани от самата държава, която отказва да ги подпише.
Иронията идва, когато процеса, при който огромни суми пари се придвиждват в няколко данъчни рая се задвижва от едно много познато име в банковия сектор – Ротшилд и Ко. В навечерието на подписването на новите световни стандарти за оповестяване, които се приемат от Организацията за икономическо кооперация и развитие, под американско влияние, американската банкова индустрия ги забранява.
На кратко, новите закони за оповестяване при участващите държави сред, които е и Швейцария ще наложат по-стриктни стандарти и изисквания за „банкови сметки, тръстове и някои други инвестиции от международни клиенти“, докато САЩ, които са подбудителите на това ще го избегнат.
Делото на Ротшилд
Ротшилд и неговите безброй слуги и последователи са започнали да отклоняват богатствата на световния елит от традиционните няколко данъчни рая в движените от самият Ротшилд американски тръстове, които вече не са длъжни да проявяват законова коректност при докладването на информация за клиентите и други изисквания, които това споразумение наложи над Швейцария например.
Според един доклад на Проекта за свободна мисъл, международният поток на бягащи от данъци се гледа неодобрително от САЩ освен ако не се насочва към сметки в американски тръстове – проект оглавен от Ротшилд и Ко, след като данъчния рай на островите Кук изчезна през 2003-та, когато премиера на страната подписа споразумение със САЩ за фискална прозрачност.
Богатството на елита, сега може да се пази в САЩ. В Бломберг, Андрю Пени, изпълнителен директор на Ротшилд и Ко пише, че САЩ „е по същество най-големият данъчен рай на света“. „САЩ са новата Швейцария“.
Но нека се изясним за едно нещо – това важи само за супер-елита. Гражданина Джо все още ще се изправя пред съда за неплатен данък доход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'