Дългоочакваният на финансовите пазари, доклад за безработицата в САЩ е разочароващСъздадените нови работни места в САЩ за септември са 156 хиляди при прогнози от 170 хиляди.

Данните аз август бяха ревизирани нагоре от 151 000 до 167 000.
167 хиляди нови работни места е създал частния сектор, докато държавния е загубил 11 хиляди.

Ръстът в средните почасови доходи е 0,2% м/м, колко очакванията, при 0,1% през август, докато на годишна възнагражденията нарастват с 2,6%, отново според очакванията, при 2,4% през август.

Средните работни часове излязоха също според прогнозите 34,4 при 34,3 за август.

62,9% (колкото и през август) от населението на САЩ е заето или активно си търси работа.

Производствения сектор е загубил 13 000 работни места при очакван спад от само 4. През август тази част от американската икономика загуби 14 000, но данните бяха ревизирани до -16 000.

Първоначалната реакция на USD беше доста отрицателна, но след като данните бяха напълно асимилирани възстанови загубите си.

Въпреки че повечето от показателите излязоха под прогнозите, този доклад запазва шанс от ФЕд да повишат лихвите до края на годината, може би не през ноември, но декември все още е на масата.

Членът на ФЕД Местър заяви, пред CNBC, че това са едни стабилни данни за пазара на труда в САЩ. Според него американската икономика се намира в „пълна заетост“ и лихвите ще бъдат повишени с 25 базисни пункта.

Източник: fxtrading.bgloading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'