Да ни е честито! Осигуровките за пенсия скачат!
Осигуровките за пенсия се повишават от догодина. Новите стойности ще понижат заплатите на работещите с до 11 лв., съобщи bTV. Хората, които са на минимална заплата, ще внасят с 2 лв.

Осигуровките за пенсия се повишават от догодина. Новите стойности ще понижат заплатите на работещите с до 11 лв..
Хората, които са на минимална заплата, ще внасят с 2 лв. повече в хазната, а тези на максимален осигурителен доход – малко над 11 лева.
От януари минималната заплата става 460 лв. Общо за всички видове осигуровки на работника ще се удържат малко над 61 лв.Ако вноската за пенсия се беше запазила, работникът щеше да дава с около 2 лв. по-малко.
Заради увеличението на минималната заплата обаче в крайна сметката нетната заплата ще се увеличи с 29,53 лв. спрямо тази година.
При заплата 1200 лв. общо за осигуровки на работника ще се удържат 5,28 лв. повече. Заради оставащата обаче по-малка облагаема сума в крайна сметка нетната заплата, т.е. това което получаваме чисто, ще се намали с по-малко от 5 лева.
Ако се осигуряваме на максималният доход 2600 лв. – общо за осигуровки ще ни удържат малко над 11 лв. повече. Заради оставащата по-малка облагаема сума, чистата заплата ще се стопи с 10,3 лв.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'