Брутална и кървава атака! Панда нападна човек!!
Панда нападнала служител в един от центровете за опазване и изследване на големите панди в китайската провинция Съчуан. И двете ръце на мъжа са счупени, има скъсано сухожилие на крака и многобройни рани от ухапвания по тялото, съобщи China News Service, цитиран от БГНЕС.
Инцидентът станал на 17 декември в тренировъчен център за панди в планината Тянтай, където ги подготвят за връщане в природата. За злополуката обаче станало известно едва на днес.
Според информацията 41-годишният служител в центъра с фамилия Вей, се е намирал във волиерата заедно с 16-годишната панда на име Симей.
Внезапно животното е нападнало човека и е започнало да го хапе и да го влачи по земята. Мъжът бил спасен от свои колеги. Инцидентът станал по време на обучение на пандата да търси своето дете.
Мъжът все още е в болница, но състоянието му е стабилно. „До този момент не знам дали пандата искаше просто да яде или си играеше по този начин“, казва мъжът.
„Простих ѝ. Експерт съм в тази област и зная на какво са способни животните“, добавя пострадалият.
На свобода в Китай живеят над 1,8 хил. панди и властите осъществяват амбициозна програма за увеличаване на популацията.
Голямата панда, наричана още бамбукова или пъстра мечка, е бозайник от семейство Мечки, който обитава централните райони на Китай. Тя е символ на страната.
Традиция е изпращането на панди в различни държави, наричани често „дипломатически“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'