Британската преса бясна: На Балканите малтретират мигрантите
Децата мигранти и бежанци постоянно страдат от ухапвания от кучета и побой от полицията, докато се опитват да пресичат граници по Балканския маршрут, предупреждават от правозащитната организация „Спасете децата“. Дванадесет годишни деца са принудително и незаконно връщани обратно в Сърбия от Унгария и Хърватия, макар вече да са преминали границата, посочва организацията.

До 100 бежанци пристигат в страната всеки ден, като децата представляват 46% от новопристигналите.
„Мигрантите биват бити от полицията и ранявани от кучета, одеялата и обувките им се крадат. Това е начинът за полицията да направи преминаването им възможно най-негостоприемно“, казва Гема Паркин, говорител на „Спасете децата“, пред вестник The Independent, цитиран от „Фокус“.

Правозащитната организация предупреждава, че принудителното връщане кара повечето мигранти да прекосяват граничещи с България гори и заснежени планини в опит да продължат своето пътуване.

2 thoughts on “Британската преса бясна: На Балканите малтретират мигрантите

 • 27.01.2017 at 1:29
  Permalink

  Спрете войната и арапската паплач обратно Защо нито един английски политик не си чукне канчето ,че нито един мюсюлманин не отива в Катар Кувейт С,Арабия Впрочем Англия ще приемели още 5 милиона араби и целия континент Африка

  Reply
 • 27.01.2017 at 1:06
  Permalink

  Я да им пращат за тяхна сметка всичкимаймунки

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'