Браво кмете! Арбен Мименов забрани пилешкото месо в детските градини

Община Сатовча забрани от 1 юли пилешкото месо в детските градини. По заповед на кмета Арбен Мименов децата се хранят с телешко, риба и зеленчуци. От миналата градина в детските заведения в Сатовча са забранени колбасите, а сега в обедното меню на децата вече няма да присъства и пилешката супа. Готвачката в една от забавачките в Община Сатовча Надие Арнаудова обясни пред bTV, че е приготвила зеленчукова постна супа и печени на фурна кюфтета с гарнитура от домати и краставици. Тя посочи, че в кухнята ще заменят пилешкото и пуешкото месо с телешко и повече плодове и зеленчуци.
„Прочел съм достатъчно и съм констатирал, че на този етап пилешкото и пуешкото месо са опасни за здравето на децата. По моя лична преценка смятам, че това месо е опасно за здравето на децата и го спирам”, заяви кметът на Сатовча Арбен Мименов. Родителите са уведомени за новото меню. Една от майките сподели, че е напълно съгласна с решението на кмета, тъй като пилешкото месо „вече е пълно с химии“. Освен за здравето на тялото, в градината се грижат и за здравето на детската кожа. Преди всяко излизане на двора персоналът маже децата със слънцезащитен продукт, с какъвто са снабдени всички групи.

Припомняме, че кмета Арбен Мименов печели битката за Сатовча от раз. Така кандидатът на ДПС ще управлява родопската община за четвърти мандат. Много след него в изборната надпревара остава кандидатът на ГЕРБ Пламен Поюков, който за втори път губи местните избори от дългогодишния управник. И явно е имало защо.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'