Бойко Борисов за n-ти път победи. Засега няма алтернатива

Премиерът на Република България, г-н Борисов(а.к.а Чичо Бойко), за n-ти път разигра чудесна партия, и победи. Победи всички и всичко. Неприятен факт за по-голямата част от „обществото“(включително и за мен), но факт. Чичо Бойко има изключителен инстинкт за самосъхранение, и интуитивно разбира(може и съзнателно да е обосновано, но не бих се обзаложил), как да преметне опонентите си, масовата публика, а и съюзниците си. Миналата година, когато се оттегли от властта и насрочи нови избори, Чичо Бойко изигра блестящо едншпила на партията с Реформаторите. Шах, мат и марш в шеста глуха. Където горките „реформатори“ си стоят и до момента.
След това, хитро заложи на „новите“, „опозиционните“ и както е известно на „патриотите“. Така успя да завземе огромно политическо пространство и за известно време да бъде Единственият, Неповторимият и Всемогъщият. Превзе пространството в дясно с риториката срещу Радев, комунистите и „всички заради които, трябва да плащаме, вместо да строим“. Превзе и центристите, които не страдат от особена носталгия по времето на социализма, но не го и отричат напълно, а и партия ГЕРБ в същността си е центристка. Превзе и патриотите(които и да са те, и каквото и да са), и ги вкара в управлението. И естествено, членската маса на ГЕРБ, и чиновниците от администрацията за които е жизненоважно Той да остане на власт. Така Чичо Бойко наистина се оказа единственият.
През това време, г-жа Нинова(а.к.а. Корни), все още не с беше окопитила на председателският пост и се бореше с вътрешнопартийната си опозиция. Патриотите се чудеха какво да обясняват на избирателите си, и как да се справят поне с една трета от предизборните си обещания. Реформаторите си бяха все още в „шеста глуха“, ДОСТ се покри и замълча, а ДПС заигра пиесата която всички сме гледали а именно: Негласна подкрепа, тайни договорки, малко порции, и изчакване на по-добри времена, когато ролята на балансьор може да влезе в употреба, и да донесе дивиденти. И така без особени сътресения минаха първите 100 дни на „Борисов-3“. Е, имаше няколко дребни скандала, но несъществени.
Чичо Бойко обаче вече е „старо куче“ в политиката, и най-вероятно е предполагал, че няма да я кара все така безметежно. Ето защо, още в подредбата на кандидат-депутатските листи, беше избрал на кои хора да заложи, за следващите битки. Така като депутати от ГЕРБ се оказаха няколко видни критици(дори хулители) на ГЕРБ и Чичо Бойко, а именно Антон Тодоров и Тома Биков. Изборът им никак не е случаен. Това е стара тактика на Чичо Бойко, която цели да има „правилните хора“ за атака и контраатака. В кабинета „Борисов-2“ тази „роля“ беше отредена на Яне Янев и Методи Андреев(като външни играчи), и на няколко човека от самата партия ГЕРБ, като Десислава Атанасова Но, Чичо Бойко осъзна, че негативите които акумулира когато „на фронта“ пуска хора от партията са по-големи от ползите, и реши да заложи само на външни.
В „Борисов-3“ външните са достатъчно. Антон Тодоров, Тома Биков и Валери Симеонов са играчите. Всеки от тях си има „роля“. Антон Тодоров е Дразнителят и същевременно „обединителя на всички антикомунистически настроени“. Тома Биков е Умиротворителят, „гласът на разума и умерения тон“. Бай Валери е Действащият, „откритият честен вицепремиер, нетърпящ беззаконието“. И така, тези тримата влязоха в употреба в последните месеци, когато се разрази първата истинска битка срещу „Борисов-3“. Битката се разрази на два фронта, като вторият фронт отвориха БСП. Първият фронт беше отворен когато служебното правителство рязко взе решение да закупи самолети „Грипен“. Вторият фронт целеше ГЕРБ да се налага да се отбраняват по две линии, и така да се разсее малко напрежението около „Грипен“. Обаче темата на БСП беше изсмукана „от пръстите“. Всъщност БСП да се бори с шуробаджанащината е оксиморон. Все едно да се бори със себе си. Това обаче е за четящите и помнещите, както и за хората от големите градове. За хората в малките общини, това е беше правилната тема за битка, защото те най-много страдат от липсата на справедливост, както и от местната мафия, която управлява по места.
И тук Чичо Бойко победи. Кратко резюме на събитията: Елена Йончева прави скандал с назначенията в Хасково. Всички медии подхващат темата, защото е благодатна и има интерес. Делян Добрев влиза в обяснителен режим. Лошо, два хода назад, още два и ГЕРБ може да се окаже в шах. Контра: Антон Тодоров от парламентарната трибуна напада на два фронта. Първо Корни за приватизацията(за което тя дължи обяснение наистина), след това Президента за избора на Грипен. Втора контра: Делян Добрев обявява, че ще си подаде оставката. Ето тук идва много силният ход на Чичо Бойко: Докато той „одобрява“ действията на Добрев и оставката, ГЕРБ се организира с призиви за неприемане на тази оставка. Външно изглежда, че ГЕРБ се опитват да бламират Бойко, но само външно. Просто Чичо Бойко пусна „мюре“ на което и БСП и почти всички анализатори, политолози и всякакви други „ози“ се вързаха, и започнаха да „предричат“ разпада на ГЕРБ. Да, ама не. Целта беше това и Чичо Бойко я постигна.
И докато течеше цирка в Парламента с оставката на Добрев, Чичо Бойко влезе в атака, и то влезе „с бутонките“. Отново пусна „острието“ Антон Тодоров, който отново нападна Президента, този път по-друга линия, вкараха и намек за подкуп от 5млн. долара. Това доведе логично до гостуването на Антон Тодоров в сутрешния блок на НОВА тв, и до ситуацията в която Антон Тодоров плъзна Виктор Николаев по наклонената плоскост. Всъщност Николаев се опита да провокира Тодоров с въпрос за който Тодоров беше подготвен, а и почти съм убеден, че искаше да бъде провокиран по този начин. И естествено му отвърна с думите:“Много силни думи. Ще ви изядат хляба. Тя и вашата колежка беше тръгнала в такава посока, ама гледам -липсва столчето ѝ. За такъв въпрос, аз ако съм шеф в телевизията, уволнявам“, каза Тодоров. И хоп, първата част от атаката беше успешна. Втори етап на същата атака: в студиото влиза Бай Валери. Замита темата за шуробаджанащината и Добрев със смислени аргументи и в шеговит тон пуска „“Аз, ако бях злонамерен, сега щях да направя един „Викторгейт“ за Вас утре.Заблуждаваща маневра, отново „мюре“ и отново всички се вързаха.
Резултати: всички граждани и журналисти надигат вой срещу Антон Тодоров и Валери Симеонов. Всички негативи се поемат от Антон Тодоров, за ГЕРБ никой не говори. Той е от „гражданската квота“ и всъщност не е член на ГЕРБ. Темата Добрев е забравена. Противопоставянето Чичо Бойко-Румен Радев е забравено. Корни, Елена Йончева и всички останали-марш в миманса. ГЕРБ е единна. Чичо Бойко прави „външна политика“, Антон Тодоров е нехаресван от 80% от „обществеността“, но той е външен и на никой от ГЕРБ не му пука за него. Никой не се интересува от „употребен презерватив“, а Чичо Бойко го използва точно по този начин, за да се предпази самият той от зараза. Бай Валери пък си има дъвка и занимавка за следващите два месеца(защото по-рано днес той обяви, че ще съди всички медии които го обвиниха, че ограничава свободата на словото). И така, за пореден път Чичо Бойко победи всички на терена на вътрешнополитическа игра. И за пореден път остана Единственият, Неповторимият и Всемогъщият.
Естествено тази е първата сериозна битка на „Борисов-3“ и победата не гарантира оставането на власт за пълен мандат, но дава известна сигурност. Дава и малко време на Чичо Бойко и сие, да осъзнаят, че вече има опозиция срещу тях, и съответно да се подготвят. За съжаление(мое), Чичо Бойко се оказа най-добрият политически играч в България. За съжаление(мое), Чичо Бойко не може да бъде сменен засега. Няма никаква алтернатива проклетникът. БСП, ОП, ДБГ, СДС, ДПС и ДОСТ не са алтернатива. Слави Трифонов не е алтернатива. Други засега на хоризонта няма. „Стискам палци“ да се появи нова политическа сила, но засега само „стискам палци“ Има обаче и добри новини: Търпимостта на българите към политическата класа намалява. Търпимостта към алчните и крадливите намалява. Търпимостта към пошлостта и малоумието намалява. И може би, има шанс когато търпимостта съвсем изчезне, този народ да се надигне и да ги помете. Всичките. До един. Защото мисля, че ясно видяхте, че за нищо не стават. За нищо. Всички.

Боян Цонев

П.С. Не съм гласувал за ГЕРБ, и не харесвам премиера. Не съм гласувал за БСП, и не харесвам Корни. Не съм гласувал и за никой от ОП, и не харесвам никой от тях. Нямам намерение да гласувам за никой от гореизброените. Нямам намерение да ставам депутат от „гражданската квота“ на никой от гореизброените. И не съм особено демократично настроен(това го написах за собствено удоволствие, защото наистина не съм демократ). И много ми се иска Борисов да си ходи. Не съм гласувал и за Румен Радев, но се надявам именно той да организира възможността ГЕРБ да бъде изхвърлена от властта. Стига вече.
3 thoughts on “Бойко Борисов за n-ти път победи. Засега няма алтернатива

 • 07.10.2017 at 21:19
  Permalink

  И кого е победил БОКО ТИКВАТА???

  Reply
 • 07.10.2017 at 19:40
  Permalink

  Авторът на статията е типичен комунист! В действията на Борисов вижда много конспирации. Само един комунист може да има толкава конспиративно мислене. „Настрадин Ходжа мислил за другите според себе си“.

  Reply
  • 07.10.2017 at 20:35
   Permalink

   Автора е всичко друго, но не и комунист. А вие г-не сте един от ония глупаци, които раздават оценки „на кило“. Заради немислещи като Вас трето поколение БКП ни управлява.

   Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'