Бойко Борисов: Времето е лошо и мен ме е страх да летя на такова време, но летя

Колкото за българските военни летци не е направено за никой друг, заяви премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос за ситуацията в авиобаза „Граф Игнатиево“. Премиерът даде съвместна пресконференция в МС след среща с премиера на Република Корея И Нак-йон. Нашите правителства досега са плащали по стотици милиони евро за българските летци и съвсем малко за сухопътните сили, моряци и други, изтъкна още Борисов. Той изрази надежда за ситуацията да няма външна намеса, защото, по думите му, това няма да е честно.
„В последните години в нашето управление на българските военни летци са дадени стотици милиони. Осигурени са им най-скъпите и най-модерни самолети тип „Спартан“, най-скъпите и произведени единствено за България „Пантер”-и, най-скъпите и модерни хеликоптери „Кугър”, заяви премиерът. „Във всички сектори на държавата сме дали огромни пари, за да ги стабилизираме – и в икономиката, здравеопазването, държавата се нуждае изключително от нови влакове и какво ли не още.
Част от летците в авиобаза „Граф Игнатиево“ отказаха вчера да се качат на самолетите под предлог, че не се чувстват психологически пригодни за полети. Военният министър Красимир Каракачанов, смята, че някой изкуствено създава напрежение в авиобазата и категорично отрече да има стачка на пилотите. „Моите уважения към неразположенията им (на военните летци – бел.ред.), времето е лошо и мен ме е страх да летя на такова време, но летя, когато има задача“, отбеляза днес Борисов. Той съобщи, че е говорил с Красимир Каракачанов, който му казал, че нещата са решени. По повод наводненията в Бургаско премиерът Бойко Борисов изказа съжаление за жертвите и увери, че е създадена организация за максимално бързо справяне с бедствието. Изпратена е специализирана техника, служители на „Гражданска защита“ и „Пожарна“.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'