Бойко Борисов: Претенции много, а плащате най-ниските данъци, държавата ви раздава пари

Целта е да имаме добър железопътен транспорт. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, след като днес участва в откриването на скоростното жп трасе Любимец – Гърция.

Освен тази жп линия, строим Септември – Бургас, започваме двата лота от Септември до София, заяви премиерът, като изрази надежда догодина да започне подмяната и с нови локомотиви.

“Кога сме си мечтали високоскоростни влакове да се разминават с високоскоростни магистрали? Претенциите са огромни на всички, с цялото ми уважение към тях. Ако кажат откъде да вземем пари – от учителите, от лекарите, от армията… или при най-ниските данъци в Европа. Моите уважения с удоволствие бих ви слушал, но ние трябва да вземем нови локомотиви, за да развиваме транспорта. А новите локомотиви са по 7-8 милиона евро единия“, заяви Борисов.

Борисов обърна внимание и на ползата за българските семейства от санирането, като отбеляза, че в Любимец вече три блока са обновени. Между 8000 и 10 000 лева държавата на практика подарява на българските семейства, за да обнови градовете, над 900 блока се правят в момента в държавата, изтъкна той.

 Премиерът посочи и ползите от добрата събираемост, борбата с контрабандата и корупцията. Според него с работа се постига това, което европейската статистика отчита – икономическия ръст, нулевата инфлация, ниската безработица.

„Кое да предизвика избори? Какво искаме да стане по-добре, освен да си вкараме държавата в хаос?“, попита Борисов риторично, коментирайки актуалната политическа ситуация в България.

Той отново повтори благодарността си към министър Калфин, който се е държал много джентълменски. На въпрос ако Калфин поиска да работи с премиера, каква ще бъде неговата реакция, Борисов отговори: „Ако един ден Калфин иска да се върне и да работи с мен, с радост ще работя с него, защото ние изградихме с него не само колегиална, но и приятелска дружба“.

Според премиера всеки може да си намери поводи и да предяви някакви претенции. „Виждате колко се строи, колко нови неща се правят. Идват президентски избори и виждам колко се мъчат… това са политически ходове и аз ги разбирам напълно. Има го това в политическата игра. Не се интересувам от други партии, а само от моята“, добави Борисов. /БГНЕС

3 thoughts on “Бойко Борисов: Претенции много, а плащате най-ниските данъци, държавата ви раздава пари

 • 04.06.2016 at 15:48
  Permalink

  БРАВО БОИКО !! ДАВАИ ПРОСТОТИИ С НАГЛОСТА СИ – НАДЯВАМ СЕ ТАКА ДА СЪБУДИШ НАРОДА , ЗА ДА ТЕ МАХНЕ ))))))

  Reply
 • 03.06.2016 at 20:16
  Permalink

  😀 парите направо се търкалят по витошка!Както вървим,си събираме и с тях плащаме което трябва!Ходим и по заведенията,пак по витошка!Ех, прекрасен живот си живеем,направо песен!Каквото помислим става реалност!По селата пък,парите растат по дръветата!Протягаш ръка и късаш,късаш…!Все едно си в райската градина че дори по-добре!На Бог му е бедна фантазията,като е създавал света,не е решил проблема с парите!Нооо..ето,намери се кой да го реши!

  Reply
 • 02.06.2016 at 15:50
  Permalink

  ТОВА НАГЛО ПОВЕДЕНИЕ И СМЕХОТВОРНА РИТОРИКА НА ПРЕМИЕРА, ОСВЕН ЧЕ НИ ПРИНУЖДАВАТ ДА СЛЕЗЕМ НА НИВО, РАЗЛИЧНО ОТ ИЗИСКАНИ ОБНОСКИ, ИНТЕЛЕКТ И ВЪЗПИТАНИЕ, Е НА ПРАГА ДА ПРЕДИЗВИКА УЛИЧЕН МЕТЕЖ И ДЕЙСТВИЯ, КЛОНЯЩИ КЪМ ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ, ЗАЩОТО НЕГОВАТА ПАРТИЯ, ЕДИНСТВЕНО ОТ КОЯТО ТОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА, НИ ДОВЕДЕ ДО ПРОСЕШКА ТОЯГА…НЕ Е НУЖНО ВЕЧЕ ДА СЕ ИЗБРОЯВАТ И ФАКТИТЕ ЗА БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ В ДЪРЖАВАТА, НО Е КРАЙНО НЕОБХОДИМО БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ДА ПОКАЖЕ НА ТОВА СМЕХОТВОРНО СБОРИЩЕ, ОБЕДИНЕНО ЕДИНСТВЕНО И САМО ОТ ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ, ЧЕ ГАВРАТА Е НА ПРИКЛЮЧВАНЕ ! БОРИСОВ ЖИВЕЕ В НЯКАКЪВ ПАРАЛЕЛЕН СВЯТ И СИ Е ВЪОБРАЗИЛ, ЧЕ МОЖЕ ДО БЕЗКРАЙНОСТ ДА ПОДЪРЖА ВИСОКОПЛАТЕНАТА АГИТКА, КОЯТО ГО ДЪРЖИ НА ВЛАСТ, НО Е В СЕРИОЗНО ЗАБЛУЖДЕНИЕ, ЗАЩОТО ТЯ СЕ ПРОВАЛИ МНОГО ОТ ОТДАВНА И ЗАДНИКЪТ Й ЛЪСНА ОСВЕН ПО МАГИСТРАЛИТЕ И В СЪЗНАНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ! …ТАЗИ ИГРА С ОГЪНЯ И С ТЪРПЕНИЕТО НА ХОРАТА ПРИДОБИ ЗАСТРАШИТЕЛНИ РАЗМЕРИ ЗА НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ И НАХАЛСТВОТО НА БОРИСОВ И КОМПАНИЯ, НЕ МОЖЕ ДА Е ПО-СИЛНО ОТ ДОСТОЙНСТВОТО НА БЪЛГАРСКИТЕ МЪЖЕ, ЖЕНИ И ДЕЦА, ПОСТАВЕНИ В УНИЗИТЕЛНО ПОДЧИНЕНИЕ ! БАСТА ! СТИГА ТОЛКОВА ! МАХАЙТЕ СЕ !

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'