Боян Чуков: Продължава битката на Доналд Тръмп с „дълбоката държава“ в САЩ

Опитите Доналд Тръмп да бъде елиминиран от Белия дом по някакъв начин ще продължат. Това каза за предаването „12+4“ по „Хоризонт“ анализаторът Боян Чуков по повод евентуалната процедурата по импийчмънт на президента на САЩ:

„За съжаление, европейските медии повтарят по един много глупав начин антитръмповската пропаганда, която е изработена в щаба на Хилари Клинтън. В момента няма нито политическа обстановка, нито има някакво правно основание да се говори за импийчмънт. Това го лансират хората на Хилъри Клинтън и то не е основано на никакви конкретни факти, които биха довели до този резултат. Виждаме, че Доналд Тръмп много мощно контраатакува. Той е лишил от допуск до секретни на Джон Бренън. Тръмп иницира проверка за Джеймс Коми – на ФБР бивш началник… директора на разузнавателната общност…“.

Лишаването от допуск до класифицирана информация означава, че високопоставените длъжностни лица не могат да говорят пред медиите без да получат разрешение от компетентните органи в Съединените щати, обясни той:

„Виждате, че по този начин едни от основните му противници са блокирани. Самата щаб-квартира на Хилари Клинтън в Бруклин се е превърнала в щаб на дълбоката държава в Съединените щати. Разузнавателната общност в САЩ е по-скоро към Клинтън, но военните в Съединените Щати са твърдо зад гърба на Доналд Тръмп. Той е поддържан много категорично от Джоузеф Дънфорд – председател на Обединения комитет на началниците на щабовете. Другото, което не може да се разбере от тези общи клишета, които вървят за Съединените щати, е че там се води една много тежка религиозна война“.

Тръмп символизира религиозния съюз на християнските църкви – православна, католическа англиканска и презвитерианска, обясни Чуков и добави, че Хилари Клинтън „има план да ликвидира християнството в глобален план“. Президентът все още не е овладял всички лостове в САЩ и продължава битката си с „дълбоката държава“, убеден е анализаторът. Нещата ще бъдат по-ясни след изборите на 6 ноември, допълни той.

Покойният Джон Маккейн и двама негови колеги са идвали в България по времето на Пламен Орешарски, за да спрат проекта „Южен поток“, припомни анализаторът.„Те го направиха по един абсолютно брутален начин, но така или иначе постигнаха да това, за което бяха дошли“.

В Сирия се очакват нови провокации, коментира още Чуков. Една от тях е публикуването на информации, че в страната са вкарани определени количества хлор и са задействани джихадисти групи

„Проблемът обаче е следният – това го играхме няколко пъти. Това от 2013 година се разиграва постоянно. В този случай вече зависи от сирийска страна, а и от руснаците, които също имат военно присъствие там, по какъв начин би могло да бъде парирано това“.

Санкциите, наложени заради случая „Скрипал“ от САЩ, са подействали оздравително на руската икономика и са възстановили цели сектори в промишлеността и селското стопанство, коментира Чуков. Нараснал е и износът на зърнени храни от страната.

„Това многовекторно раздаване на удари от страна на Вашингтон консолидира тези страни, които са засегнати от американските санкции. Не считам, че Китай и Русия взети заедно няма да устоят на американските атаки. Нещо повече – Америка ще пострада в дългосрочен план, въпреки че в краткосрочен план Доналд Тръмп постигна своята цел в момента с наложените санкции и то не само срещу Русия, а срещу Европа и редица други страни – външнотърговският баланс на Америка, който беше отрицателен, е възстановен и изкаран на нула“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'