Борисов призова англичаните да идват у нас,защото тук си говорим само за пенсии и асфалт, проблеми няма

Целият свят се дели, а тук хората ме питат само за пенсии и за асфалт, каза премиерът на откриването на нова спортна зала в Кубрат.

Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на нова спортна зала, заедно с министрите на земеделието Десислава Танева, на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на спорта Красен Кралев, предаде dir.bg.

Действително това е един прекрасен район. Много англичани сега се чудят как да се върнат обратно в Англия, така че проблемите са за Великобритания, не са за нас. Ще искат сигурно гражданство. Ние сме отворени. Добре дошли са.
Така премиерът коментира резултатите от допитването във Великобритания.

Обръщайки се към християнския свещеник и мюсюлманския духовник, които благословиха новото съоръжение, Борисов каза:

Двамата казахте едно и също нещо: Господ да ни пази от катастрофи, от беди, от лоши неща и да дава просперитет на този край. Така че да се помолим всеки на своя си Господ, защото и двамата искат да е все добро.
Това е най-добрият начин – попът и ходжата да са заедно. Целият свят се дели, нови разделителни линии, само за въоръжение се говори, а тука ме питат само за пенсии и за асфалт.

Радвам се, че тук виждам много млади хора и е добре те да има къде да спортуват, каза още министър-председателят.

Уточни, че правителството изпълнява ангажиментите си и в момента се изграждат 60 километра пътища в този регион.

Проектът за изграждане на залата е финансиран с близо 4 милиона лева от Програмата за развитие на селските райони.

Спортната зала е с капацитет 500 седящи места. В нея ще има възможност да се провеждат състезания по хандбал, волейбол, баскетбол, бокс, борба, спортна гимнастика, акробатика, вдигане на тежести и тенис на маса.

Съоръжението ще е на разположение и на състезателите по силов трибой, канадска борба, културизъм и др. През зимните месеци ще се ползва за подготовка на футболистите на местния клуб и от останалите отбори от общината.

След церемонията министър-председателят посети и исперихското село Подайва, където инспектира ремонта на пътя Подайва – Самуил. Средствата за рехабилитацията му са отпуснати от Министерския съвет през април, ремонтът на 27-километровата отсечка струва 4 300 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'