Борисов: За да не ни останат празни тръбите, се договорихме с Турция, с президента Путин, и подготвихме на 1 юли 2018 г. интерконекторът ни с Турция да е готов

За да не ни останат празни тръбите, ние се договорихме с Турция, с президента Путин, подписахме със Сърбия и Македония и подготвихме на 1 юли 2018 г. интерконекторът ни с Турция да е готов. Това каза премиерът Бойко Борисв, коментирайки участието ни в ”Турски поток”. И ще обърнеме газа, иначе ще останем без газ в тръбите. И това сме го показали и казали и то се строи. Но трябва турските медии да го покажат, за да ме питате, посочи още Борисов.

Премиерът коментира и думите на Симеонов за Пирин: „Не мисля, че концесията трябва да се удължава, когато няма План за Пирин. От 2001 г досега много правителства се опитаха, но бързо се дръпнаха от темата. Пожелах всичко това да се свърши, за да няма настроение срещу правителството, че обслужваме интерес. И за да няма никакви спекулации, съм казал и на колегите, че, ако има възможност да се приеме точка – разрешава се, препоръчва се втори лифт на Банско, вносител ще бъда аз. Но никъде не става дума за втори лифт“. Така премиерът Бойко Борисов отговори на твърденията на Валери Симеонов, че е саботирал изграждането на втори лифт в ски курорта Банско.

Борисов е убеден, че коалицията ГЕРБ – „Обединени патриоти“ няма как да бъде по-стабилна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'