Борисов: „Кръгът „Капитал“ ми предложи 5-6 министри – Дянков, Караджова, Плевнелиев…, видях им акъла“

Премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия:
«От ДПС искат реално участие във властта и затова не желая подкрепа за ГЕРБ от тях.

Карадайъ излезе и каза, че иска да знае, че ДПС в един момент ще влезе във властта. Това не е сделка. Аз исках да знам Карадайъ и ДПС какво целят, какво имат като задача. Те искат да участват във властта официално — през парадния вход.

Не искам други партньори във властта на мястото на Реформаторския блок, защото с тези е лошо, но без тях е много по-лошо.
Аз не искам нов партньор. Съветвам и БСП, и ДПС, с цялото си уважение към тях, да не разклатят държавата догодина. Ще изпаднем в тежка ситуация. 

Ако имам нещо общо с Делян Пеевски, ДПС ще ме подкрепят и няма да се стараят да правят модела „Орешарски“.

Пеевски, и Иво Прокопиев са еднакви.

Ако имам общо с Пеевски, ДПС ще ме подкрепят и въобще няма да правят по новому модела «Орешарски». Искам да коментирам и на Цветан Василев интервюто, защото това е опорната точка на новата група около Прокопиев, Радан Кънев, от другата страна Пеевски, ДПС, БСП — за дискредитирането на ГЕРБ.

Прокопиев навремето идваше при мен да ми се оплаква, че Цветан Василев иска да го убива. Сега му пуска интервюта, сиреч той го знаеше прекрасно какъв човек е, но идваше при мене да ми иска помощ. Той мисли, че аз съм забравил. Изведнъж сега иска да е най-белият ли?

Не, аз не съм се изцапал с тях — това е фондът, той е видим. Кръгът «Капитал» са ми предложи пет — шест министри навремето, и реално са участвали, докато им видя акъла и ги изгоня — като се почне Дянков, Караджова, Плевнелиев…

Защо всеки път ме питате за Пеевски, а не за Прокопиев? Двамата са еднакви абсолютно, абсолютно! Единият влияе на БСП, влиял е за министри, другият в началото ми влияеше на мен».

Bulgaria News frontloading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'