Борисов: При мен всичко расте

Държавният дълг в момента е по-нисък, отколкото беше при Орешарски, каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов в Казанлък, където откри Музей на розата.
На министър-председателят беше зададен въпрос относно становището на Пламен Орешарски, че България влиза в дългова криза, предаде Агенция „Фокус“.
loading…

„Да цитираме Орешарски или Гечев, които преди 96 г. фалират държавата, пенсиите станаха 3 долара на месец, да си разваляме празника с тези лица. Когато лъжеш безобразно и манипулираш не е хубаво“, уточни премиерът.

В петък в Народното събрание ГЕРБ и БСП влязоха в остър сблъсък за финансовата политика. Социалистите обвиниха управляващите, че увеличават дълга, те им отговориха, че имат къса памет.

Борисов поясни, че фискалният резерв е 11 млрд. и 500 млн. лв. По думите му тези средства стоят, за да гарантират финансовата ни система.

„Получих го на 3 млрд. и нещо. Аз не се връщам към това време, а те искат да се върнем и да си говорим пак. При мен банка, да пази Господ, не е фалирала, при мен всичко расте“, категоричен бе Борисов.

Борисов откри първия в света музей на розата

Първият в света Музей на розата отвори врати в Казанлък. Лентата прерязаха заедно премиерът Бойко Борисов и кметът на Казанлък Галина Стоянова, предаде БТА.

Музеят е направен само за една година. Проектът е дарение от казанлъшкия архитект Ивелин Недялков. За строителството правителството е осигурило един милион лева, посочи Галина Стоянова и благодари на премиера, че е изпълнил обещанието си, дадено пред казанлъчани.

Над 1000 са експонатите в уникалната експозиция, която разказва за поминъкът в долината, който вече е над три века. Най-старият експонат е от розоварната на фамилия Шишкови, едни от първите най-известни производители и търговци на розово масло.

За спомен от Музея на розата и Празника на розата премиерът Бойко Борисов получи като подарък книгата „Долината на розите и тракийските владетели“ от един от авторите и Косьо Зарев.

За празника в града дойдоха още министрите на регионалното развитие, на туризма и на земеделието, председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов и областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'