Борисов: Никой не може да пази България по-добре от нас!
Ако на 6 ноември, на първи тур на президентските избори не сме първи, ПП ГЕРБ няма да участва в никакво мнозинство по-късно. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание.
«Или реформаторите ще дойдат и ще се държат като управляваща коалиционна партия, или довиждане. Ясно и точно. Повече с тях няма да се занимавам», предупреди премиерът, съобщи «Гласове».„Много честно казах, на 6 ноември ако ГЕРБ не е първа политическа сила, значи има други мнозинства. Добре дошли са, конституционно уредено е, демократичното е да управляват“, заяви премиерът. „Не може ние да съберем 3,7 млрд. от контрабандистите и с тях да правим огради, да пращаме армия, да докарам 160 млн. евро от Брюксел, да докарам европейска полиция да стои на границата и някой да ми казва, че трябва да пази България по-добре от нас“, обясни премиерът. „Кой е този, който ще я пази по-добре от нас“, попита Бойко Борисов. „Какви мнозинства ще направят в следващия парламент, виждате всички социологически агенции“, добави той.
«ГЕРБ е в управлението несамоцелно. От това, което виждам в момента, друга конфигурация може да бъде само тип експеримента „Орешарски”, няма друга конфигурация”, заяви премиерът. „Ако някой си мисли от нашите колеги – Реформаторския блок и Патриотичния фронт, че ние само ще подкрепяме идеите, а когато има проблем ще се скрият под нас и ще излезе, че ГЕРБ е предлагал тези неща, защото ПФ настояваше секциите да са 35, за да се ограничи гласуването в Турция и не искаше да отстъпи – ние се съгласихме. РБ ги беше страх, че на следващи избори можеше да не минат 4 процента и сега излиза, че ние се стремим към победа по нечастен начин”, коментира Бойко Борисов. Заради това ПГ на ГЕРБ още на следващото заседание ще приеме предложенията на опозицията. „Аз съм за честни избори”, каза ще премиерът Борисов, цитиран от «Фокус».

„Помолих ПГ на ГЕРБ да не се подвежда по популизма и откровеното нахалство, което демонстрират наши колеги. Помолих г-н Главчев, ако е възможно да се свика извънредно заседание, да се приемат всички предложения на опозицията в дневния ред, плюс още няколко анкетни комисии, които парламентарната група предлага”, обясни премиерът./news-frontloading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'