Борисов каза кой е най-великият, голям и несравним лидер в Европа

През изминалите десет години не само в Европа, но и в целия свят, едва ли има по-успешен политик от Ангела Меркел. Това каза премиерът Бойко Борисов в интервю за в. „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“, цитиран от Блиц.
Премиерът посочи, че дължим много на германския канцлер. „Ако Европа е намерила изход от финансовата и гръцката криза, това дължим в най-голяма степен на нея и аз лично съм научил много от нея”, посочи още той. и сподели, че на европейските срещи на върха е чул много упреци срещу канцлера.

loading…


„Но аз винаги питам: Какъв избор е имала през лятото на 2015 г.? При нас, който гледа вечерно време новини, вижда само картини от разрушения в страни без болници, училища и водоснабдяване, където камък върху камък не е останал. Виждат се ужасни убийства и обезглавявания, или страдания на жени и деца, които бягат от война. Къде да отидат тези хора? Ако нашите страни бъдат обстрелвани с ракети, ние също бихме се опитали да избягаме. Да не се помогне, не беше опция”, посочи Борисов.

„Трябваше обаче всички ние, държавите-членки на ЕС, да можем и да действаме по-бързо. Ние всички имаме разузнавателни служби, и те ни предупреждаваха, какво ще дойде към нас, както и сега предупреждават за онова, което се случва, например, в Северна Африка“, каза още премиерът.

Според него преди една година не е трябвало да бъдем по-малко човечни, а да реагираме по-бързо и по-гъвкаво.

loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'