Борисов към Нинова: Да иска оставка на депутатите, купували гласове, не на Валентин Радев

Премиерът Бойко Борисов коментира искането на оставка на вътрешния и военния министър с думите, че Корнелия Нинова първо трябва да поиска оставките на депутатите, купували гласове, а след това на Патриотите. Пред журналисти в Брюксел Бойко Борисов се обяви за един от моторите на общата европейска отбрана. Темата за сигурността и отбраната е сред основните на срещата на лидерите на ЕС, която започна тази вечер в Брюксел. Той посочи още, че ако ще се модернизира армията ни, то нека поне някой посочи, който е противникът ни.
Вчера председателката на БСП Корнелия Нинова поиска оставките на вицепремиера Валери Симеонов и на министъра на ВР Валентин Радев. Мотивите ѝ бяха, че не са допуснали депутата Елена Йончева да снима репортаж. ДПС подкрепи идеята на доскорошните си партньори в управлението на страната. Патриотите определиха за неоснователна атаката на червените и на хората на Мустафа Карадайъ.
Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и премиера на Гърция Алексис Ципрас в Брюксел. След разговора с тях Борисов съобщи, че парите, които получаваме от Европа за спиране на мигрантските потоци няма да бъдат намалени и остават в същия размер. Разговори е имало по отношение на предприсъедитителните и последващите фондове, които вероятно щели да бъдат намалени с 25% от ЕС, съобщи Борисов. Той още веднъж подчерта, че ЕК е доволна от охраната на външната граница, която се осъществява в България и спирането на потоците от мигранти.
„Имаме три изисквания към подписването на споразуменията с Великобритания – категорично да се защитят правата на човека, както и на българските граждани, за пътувания, социални осигуровки пенсиониране. Следващото е да не повлече никакви проблеми към кохезиите и присъединителните фондове. Както и между Ирландия и Северна Ирландия да се намери начин да живеят и работят спокойно българските граждани след Брекзит“, заяви Борисов и подчерта, че присъединителните фондове за Балканите трябва са се увеличат.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'