Борисов: Давността за приватизацията трябва да върви заедно с вота на недоверие, защото над 30 милиарда са откраднати

Премиерът Бойко Борисов коментира, че „периодът явно не е подбран случайно“ относно започващите през следващата седмица консултации между БСП, ДПС и „Воля“ за първия вот на недоверие срещу правителството му. „Вотът на недоверие е право на всяка една опозиция, но защо избират такъв момент? Ако сме национално отговорни, би трябвало да не го правят сега. Вот на недоверие се прави, за да мине, а не да правиш само парадиране, че правиш вот на недоверие. Ако допуснем, че целта им е да мине, това означава да се озовем без парламент по време на председателството на ЕС“, посочи премиерът, цитиран от Нова телевизия.
„В България имаме 2 хубави поговорки: „Крадецът казва „Дръжте крадеца“ и „В ада на българския казан не е нужно да се слагат пазачи“. Ние можем спокойно да се дърпаме сами надолу и 6 месеца, докато сме във фокуса на Европа, да се изговорят всички глупости, които на някого му дойдат на акъла“, коментира още Борисов. „Ние мислим да предложим да отпадне давността за приватизация и да се върнем в целия криминален преход на приватизация“, каза още той. „Може би давността за приватизация трябва да върви заедно с този вот на недоверие, защото над 30 милиарда са откраднатии по време на приватизацията в България и няма наказани“, коментира премиерът.
Той отново заяви, че ако някой от ПП ГЕРБ направи нарушения, мигновено партията го изважда от нейните редици. ГЕРБ вече има номинация за нов здравен министър на мястото на подалия оставка проф. Николай Петров. Името му ще бъде обявено на 10 ноември, обяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'