Блокираните нашенци в Гърция, най-сетне ще могат да се приберат

Голяма част от блокираните заради стачките в Гърция български граждани ще бъдат превозени в рамките на днешния ден съобщиха от пресцентъра на МВнР, предават от дир.бг.
Посолството на Република България в Атина и генералното консулство в Солун продължават денонощно да следят информацията около общата стачка в Република Гърция.

По последни данни, с които сформираният кризисен щаб разполага, голяма част от българските граждани ще бъдат превозени в рамките на днешния ден.

По информация на българското посолство в Атина, има отделни местни компании за вътрешен морски транспорт, чиито служители не участват в стачката.

Работи редовната фериботна връзка с остров Тасос. В разговор с пристанище Керамоти, Кавала, бе получена информация, че днес, 8 май, всички фериботни линии Кавала-Тасос-Кавала, се движат по график.

За подобряване на положението на блокираните граждани на остров Керкира (Корфу) са увеличени полетите в посока Атина и Солун, където има въздушен транспорт. От о. Керкира съществуват възможности да се отпътува с кораб, но без автомобил.

Препоръчва се на българските граждани, които се намират на гръцки острови, да проверяват ситуацията на място с пристанищните власти, които отговарят за превоза и сигурността на пристанищата.

Българските граждани в Гърция могат да потърсят съдействие на следните контакти:

Посолството на Република България в Атина: Тeл.: +30 210 67 48 105 Мобилен телефон за спешни случаи: +30 6937 096 220 Факс: +30 210 67 48 130 Генерално консулство на Република България в Солун: Тел.: +30 2310 829210.

Засилено е движението през граничните пунктове с Гърция

Засили се автомобилното движението през граничните пунктове с гръцката граница, основно в посока вход, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Интензивен е трафикът на леки и товарни автомобили през ГКПП – Кулата, увеличава се и броят на преминаващите леки коли през ГКПП – Маказа.

Засега на двата пункта няма сериозни натрупвания на превозни средства, според ГД „Гранична полиция“.

По магистралите трафикът засега е спокоен, нормално е движението и на входовете на София, посочиха от „Пътна полиция“.

От „Пътна полиция“ призоват водачите да шофират с повишено внимание, със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови изпреварвания и да спазват стриктно указанията на пътните патрули.

Осигурено е полицейско присъствие и контрол по главните пътища и възловите места в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'