Бивш служител на Конгреса на САЩ ще съди Обама, иска руско гражданство
Американецът Стивът Уелъс ще съди Барак Обама и неговата администрация, а също американските банки JP Morgan, Bank of America и Wells Fargo за неизпълнение на обещанията по Акта за възстановяване и реинвестиране на Америка, приет през 2009 г.
«Настоявам за щателно разследване по изплащанията, а също възмездяване на семейството ми за загубите в размер на 40 млн долара и компенсация в размер на 1 млн долара. Искам също да се призове към отговорност 44-ият президент на САЩ Барак Обама, неговата администрация и банките JP Morgan, Bank of America, Wells Fargo», — се казва в текста от съдебния иск на Уелъс.

Той счита, че Обама и неговите сътрудници от администрацията са нарушили член 241 и параграф 18 от Конституцията на САЩ:

«Ако върху човек е оказван икономически натиск, който е нанесъл вреда на неговото благополучие и живот, това се наказва със затвор в рамките на 10 години».

Уелъс се позовава и на параграф 242:
«Нарушаването на естествените права на човека, в това число правото на частна собственост, се наказва с различни срокове затвор, в това число доживотен затвор».

По време на управлението на Обама Уелъс се е опитал да подаде съдебни искове в окръжните съдилища в щатите Оклахома, Илинойс, Ню Джърси и Колумбия.
«Беше ми отказано във връзка с липсата на състав на престъплението», — такъв отговор са му дали съдебните инстанции.

Окръжните съдилища отказаха да коментират случая по електронната поща. От администрацията на Обама също не успяха да дадат коментар по повод обвиненията на Уелъс.

Стивън Уелъс има намерение да се обърне към международния съд в Хага. Той се надява справедливостта да възтържествува.
«Считам, че шансът Обама и неговите чиновници (а задочно банките и финансистите), поставили благополучието на гражданите зад военните интереси, да получат заслуженото наказание, се появи едва сега — след победата на републиканците. Радвам се за успеха на Тръмп и се надявам, че сега ситуацията ще се промени. Бих предпочел да се откажа от американско гражданство и да получа руско. Като висококвалифициран юрист мога да донеса полза на Русия. Крайно съм разочарован от нашата американска псевдодемокрация», — добави Уелъс.
News FrontВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'