Берлин не почете паметта на жертвите от атентата в Санкт Петербург!

Бранденбургската врата в германската столица Берлин не беше осветена в цветовете на руското знаме след атентата в Санкт Петербург. Мотивът на общината е, че Санкт Петербург не е сред градовете, които са официални партньори на германската столица.
Това предизвика вълна от критики в социалните мрежи, съобщи bTV. Подобно на Айфеловата кула в Париж, кметството на Тел Авив и други емблематични сгради, Бранденбургската врата е била осветявана в националните цветове на други страни като израз на солидарност след терористични нападения.
Бранденбургската врата беше осветена в националните цветове на Франция, Белгия, Великобритания и Турция след атентатите в Париж, Брюксел, Лондон и Истанбул.
Това са градове, които имат официално партньорство с Берлин, обясниха властите в Берлин. При терористичния акт в Санкт Петербург – взрив в метровлак, загинаха 14 души. Айфеловата кула ще потъне в мрак в полунощ в памет на жертвите от вчерашния атентат в Санкт Петербург, съобщи парижката кметица Ан Идалго, цитирана от Франс прес. „Тази вечер в полунощ (01,00 ч. след полунощ бълг. време) Париж ще изгаси осветлението на Айфеловата кула в памет на жертвите на атентата в Санкт Петербург“, заяви Идалго в туит с хаштагове „#SaintPetersbourg“ и „#NoussommesUnis“ (#СанктПетербург и #НиесмеЕдинни).
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'