Беновска пита Борисов дали не може да управлява и защити Балканите

За 2 дни в света се случиха 2 изключително знакови събития – опит за военен преврат в Турция и жестока касапница в Ница. Дали, ЕС, САЩ, Русия – властелините на парите , правата и политиките – ще погледнат фактите в очите и ще си направят верните изводи, се надявам но се съмнявам. Всички се надяваме ,но и се съмняваме , че така наречените „големи“ в света са годни и мощни, и честни , и справедливи. Всички отдавна виждаме, че „ръката, която клати люлката“ е понякога неуверена, понякога с нечисти  нокти, понякога пренебрежителна. Великобритания – за зло или за добро – образно заяви: „Бебешката люлка , в която се опитвате да ни приспивате, отдавна не ни е по мярка – краката ни стърчат от нея. Искаме да крачим по своя път, да  изкачим своя собствен връх. Пък , дали, ще падаме, ще се влачим по корем, ще се сриваме, такъв е животът –  ще си ближем раните. Но, ще знаем , че заспиваме и се събуждаме по своя собствена воля“. Обединеното кралство взе – грешно или вярно, историята ще покаже – свое собствено решение. Не , че го одобрявам, но – шапка им свалям, защото това е най-трудното. И, ако имаш ум и воля, най-достойното решение е – живей по своя воля, сърди се за неуспехите на себе си, а на успехите  се радвай от сърце, защото  си ги постигнал.

И докато за 2 дни в света се случиха 2 изключително знакови събития – опит за военен преврат в Турция и жестока касапница в Ница – в България политиците не спорят с аргументи по важните политики, а мрънкат  за : кой ще е президент – Бойко или Корнелия, кой ще е шеф на КФН – Карина или Стоян, кога ще дойде на власт БСП – днес или след 20 години, кога ще падне Борисов от власт – утре или вчера. Приличат на деца от детската градина, които не са си научили добре песничката  за „Мама ми купи днес нова книжка със картинки“. Но драпат да се качат на столчето в кухнята и да запеят с фалшиви гласчета в захлас : „Мама ми купи днес нова книжка със картинки“ и не виждат по-далече от собствения си хоризонт. А, в повечето случаи ,хоризонтът им е да линията на еднодневния залез.

А за 2 дни в света се случиха 2 изключително знакови събития – опит за военен преврат в Турция и жестока касапница в Ница. Болезнен е вече въпросът : Какво трябва да предприеме България? България  е най-стабилната държава на Балканите. Е, кой тогава да поеме кормилото в региона?!

Така , че : Г-н Борисов, напуснете вмирисаната на пържено кухня на българската политика. Вдигнете очи и вижте какво става отвъд есенните ни стремежи, дали, да за забъркаме в туршия  мляна лютеница от чушки и домати  или да превърнем президентските избори в постен гювеч . Влезте в голямата игра. Изискайте от  ЕС, САЩ и Русия отговорна геополитическа позиция, финансов ресурс и права .  Предложете решение за намаляване на напрежението на Балканите . И мъжки застанете начело на процесите.

Аз съм Беновска и питам: Г-н Борисов, можете ли да защитите Балканите и България? Отговорът е: Длъжен сте.

Източник: Радио К2/ bnews.com

loading…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'