Бъчварова: Няма наплив от мигранти, МВР върви с пълна пара

 Министър Бъчварова попита защо не са задържани извършителите на убийствата, извършени в мандата на БСП

Това е опозицията, може да си говори всичко. Не го приемам сериозно.Така министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова коментира пред журналисти в парламента исканата й оставка от ПГ на БСП лява България.

Министър Бъчварова попита защо не са задържани извършителите на убийствата, извършени в мандата на БСПи визира – убийството на банкера Емил Кюлев (извършено през 2005 година – б.р.) и на Георги Илиев (убит през 2005 година – б.р.), както и защо въпреки, че е изпратена жандармерията не са успели да се справят с битовата престъпност.

Бъчварова изтъкна, че не приема на сериозно техните експертни мнения. „Не смятам, че трябва да си подавам оставката, защото работата в МВР върви с пълна пара и има добри резултати. Всички в рамките на няколко часа след инцидента в Слънчев бряг са установени и задържани. Всичко, което е било необходимо е направено”, каза Бъчварова.

Тя изтъкна още, че наплив на мигранти в момента няма. Вътрешният министър заяви, че няма информация за посегателства към оградата. „Фактът, че е задържана групата показва, че дори и при този инцидент можем да реагираме”,  заяви Бъчварова.

На въпрос за отказа на Турция да изпълнява споразумението за реадмисия – министър Бъчварова заяви, че страната ни ще изчака и посочи, че към момента все още нямаме положителен отговор от Турция.

източник: no-comment.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'