България тръпне в страх! След изборите Костов се ЗАВРЪЩА в политиката!
Бившият премиер и втори най-дълго оцелял в прехода, след Ахмед Доган, ще се завърне в политиката, веднага след президентските избори, довериха наши сигурни източници. Костов ще вземе своите избиратели, които сега ползва Реформаторският блок, и ще се съюзи с Патриотите. След това заедно ще щурмуват второто място на предсрочни избори, и ще чакат мандат за правителство.

Както е известно, Костов разполага с 2-3% абсолютно верни гласоподаватели, известни като „сини каски“. Те са лично верни нему, а не на ДСБ или на Радан Кънев.
Заради това, че не са 4%, Костов понесе удар през 2013-та, като не можа да влезе в парламента сам. След това Радан взе гласовете и с абсолютно безпринципен съюз с Меглена Кунева (наричана от Костов „червена кукувица“) слепи Реформаторския блок и набра 6%. После се прилепиха СДС, земеделците и Касим Дал, и така добутаха до 8%.

Костовите проценти обаче са си негови, и реши ли той, Радан увисва в безтегловност. Командирът сега е изчислил, че е по-изгодно да се съюзи с набиращата сили патриотична вълна, отколкото да стои в тази абсурдна коалиция с Кунева и Корман Исмаилов. Сметките на Костов са, че Патриотите могат да вземат до 12% на президентските избори. Тези избиратели са също много твърди и не се влияят от това с кой си в съюз. Заедно с „каските“ на Костов, минават 15% като долна граница. Най-вероятно в блока ще влязат традиционно и земеделците с около 1%, защото те от времето на Мозер още, са си на 99% върли костовисти.

БСП, от своя страна, е на 17-18%. Ген.Радев ще вземе повече на изборите и вероятно ще стане президент. Но той събира и голям мажоритарен вот, докато БСП твърдо си е до 18%. Така се открива реалната възможност на избори, костовистко-патриотичен блок, да се добере до второто място и да получи мандат за правителство.

При подобна схема – с 12% на президентския вот, Патриотите ще съборят кабинета, за да вземат повече на нови избори. След тях, Командирът със сигурност ще провали мандата на ГЕРБ, а след това ще състави кабинет на „голямата коалиция“ – с БСП. Аргументът ще бъде „изчистване на мутрите от властта“. Ще има благословия и от „Козяк“. За схемата е ключово АБВ да остане извън БСП, за да раздели левия вот. Това най-вероятно ще стане, защото Първанов и Костов са стари дружки и стратегически винаги са се подкрепяли. Разбира се, след това и АБВ ще е нужно в новата „голяма коалиция“.

Не е ясно дали Костов ще стане премиер, но със сигурност ще се уреди поне за председател на парламента. Това означава силни политически контакти и в чужбина, както и сериозен ресурс да се изправи на крака.

От Патриотите обструкции не се очакват. Те правят коалиции с всеки, който им е изгоден. Единствено Волен изглежда проблем с това, че смята, че Костов е разрушител на България. Но той такива ги говореше и за Бойко, а сега си го подкрепя. / ГНloading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'