Българи дават по 300 лв за покемони

Находчиви търговци измислиха как да бъркат в джобовете на зарибените по мобилното приложение за лов на анимационни герои

Между 50 и 300 лева броят българи, луднали по лова на покемони, показа проверка от „Зодиак“. Световната истерия по лова на анимационните герои през мобилни телефони веднага бе превърната в печеливша ниша, напипана от хитри търговци. Те продават развити профили в играта и така осигуряват на маниаците по-високи нива и по-ценни анимационни герои, които иначе сами не могат да си хванат.

Бизнесът набира сила от няколко дни. През сайтовете за обяви ловците на покемони са привлечени да си набавят все по-високи и по-високи нива в приложението Pokemon Go.

Напредък в ловенето на японските измислени създания в София може да се купи за 50 лева. Сумата осигурява акаунт на 30-то ниво с почти изцяло развити покемони. Продавачът предлага начин за смяна на паролите веднага след покупката и гарантира коректност. В друга столична обява се търгува и акаунт с абсолютно всички покемони. Твърди се, че дори има хванати анимационни същества, достъпни единствено в Америка, Азия и Австралия.

Собствениците на най-разглежданите заявиха пред „Зодиак“, че не желаят да коментират бизнеса си, а други си признаха, че се занимават с това от дни и вече имат резултати по банковите сметки. Оказа се, че дори деца търгуват с покемони. Това призна собственичка на обява за нива в играта, чийто профил в сайта е бил използван от детето й.

Сред печалбарите на гърба на маниаците е и предприемчив пловдивчанин, който намери уникален начин да взима пари чрез ловене на покемони. Той публикува в интернет обява, в която предлага услугите си на всички, които изгарят от желание да ловят покемони, но нямат физическото време да го правят. Срещу скромните 10 лева на час, младежът лови японските измислени създания вместо клиентите си.

Нова бизнес идея се появи и в Слънчев бряг. Там собствениците на заведения привличат повече клиенти, като им осигуряват условия за повече успехи в играта. Според запознати схемата включва магически прах, който стимулира появяването на покемоните.

Предприемчивите идват

Бакшиши возят промоционално играчи

С маркетингов трик и ухо за новите мании столична таксиметрова компания предлага професионален шофьор, който да разкарва най-верните фенове на играта с добавена реалност Pokemon Go. Оказва се, че те дават мило и драго, за да напреднат в нея.

Срещу 25 лева таксиметровата компания предлага един час неограничен пробег в рамките на София за до 4 покемон играчи, които ще се възползват от услугите на наетия водач.

От фирмата твърдят, че са се вдъхновили както от световната практика, така и от зачестилите инциденти, свързани с разсейване, докато играят както пешеходците, така и част от водачите на пътя.

Идеята се разраства

Пускат и лов в стил Хари Потър

Вдъхновени от феноменалния успех на играта Pokemon Go, вманиачените фенове на поредицата за малкия магьосник Хари Потър призоваха създателите на играта с японските персонажи, да направят свят на магическа реалност и за тях.

Фанатичните фенове само за няколко дни събраха над 40 000 подписа в петиция, призоваваща да се разработи още едно приложение, така че да могат да се наслаждават на магически дуели с приятели. Те искат и да могат да усвояват вълшебства, да събират магически билки и фантастични животни. Трудloading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'