Археолозите с разкрития за гробът на Христос
Намерена е втора мраморна плоча под първата, на нея има гравиран кръст и на нея вероятно е било положено тялото на Божия син

Археолозите, които работят по реставрацията на Божи гроб в Ерусалим съобщиха ,че са открили втора мраморна плоча под първата. За нейното същуствуване дотогава не е било известно нищо. На тази втора плоча има изрязан в камъка кръст, за който се предполага ,че е направен от кръстоносците през 12 век.

„Втората плоча е сива, не кремаво бяла, както първата и на нея точно в средата има красиво издялан кръст. Ние не очаквахме да намерим там втора плоча”, казва археологът Фредрик Хиберт, цитиран от „Дейли Мирър” и Пик.


Точно тази плоча се смята за сигурното доказателство, че гробът е същият, както е бил намерен през IV век от майката на император Константин-Елена. „Когато видяхме тази втора плоча, коленете ин се разтрепераха”, разказва друг участник в разкопките на Божи гроб.

За съжаление, няма открити артефакти като кости или предмети, но има отломки, които са паднали вероятно през вековете след земетресения и пожари в църквата над гроба. „Без кости или предмети ние никога няма да можем да докажем, че това е мястото, където е било положено тялото на Исус, но това си остава въпрос на вяра”, казват представители на екипа, извършил разкриването на Гроба на Христос.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'