Арестуваха сина на милионера Красимир Узунов с наркотици в Смолян!

Борислав Узунов, син на милионера от Варна Красимир Узунов, е бил арестуван за притежание на наркотици преди седмица в Смолян.

Първоначално от полицията криеха името на задържания, но в последствие източници от районното в родопския град разкриха пред представители на медиите, че задържаният е син на собственика на „Интерсервиз Узунови“ и представител за Sharp за България.

В официалната първоначална информация разпространена от МВР се казва, че при претърсване на варненски „Лексус“ са намерени и иззети 1 бр. топче, съдържащо суха тревна маса с бруто тегло 0,13 гр. и 1 бр.полиетиленов свитък с кафява бучка с бруто тегло 3,67 гр. При направения полеви наркотест веществата са реагирали на канабис и хашиш.

Борислав Узунов разказал на полицаите, че отдавна имал проблем с наркотиците и помолил за снизходително отношение. Той допълнил, че имал нужда от дрога, защото бил DJ и трудно издържал без стимуланти.

Кой е Красимир Узунов?

Красимир Узунов е роден на 10 септември 1953 г. в гр. Русе.

През 1972 г. завършва ТРКК /сега ПГ по речно корабостроене и корабоплаване/ в родния си град. През 1977 г. завършва ВВМУ „Н.Й. Вапцаров” и до края на 1989 г. е офицер от Военноморските сили.

В началото на 1990 г. започва собствен бизнес като основава една от първите частни фирми във Варна – „Интерсервиз Узунов” ЕТ. През октомври фирмата се трансформира в „Интерсервиз Узунови” АД с основни акционери членовете на сем. Узунови.

Чрез дружеството си „МОЛ Варна” ЕАД изгради и успешно продаде МОЛ Варна за 120 млн. евро, което е обявено за най-голямата инвестиция в търговски площи в България за 2007 г.

Красимир Узунов е член  на Варненската търговска-индустриална камара  и Заместник-председател  на Политическа партия „Гражданско движение  ГЛАС” във Варна, както   и общински съветник от същата квота.

Гинка и Красимир Узунови членуват в Сдружението на семейния бизнес – България, а дъщеря им Ралица е председател на организацията „Некст дженерейшън” /”Следващото поколение”/ в сдружението.

През 2011 г. Красимир Узунов откри соларния парк в с. Равна гора, в който инвеститор e Интерсервиз Узунови АД. Паркът включва 44 хиляди фотоволтаични панели в община Аврен до Варна.

Около 2,2 млн. лв. са планираните годишни приходи от инвестицията, а общото вложение е 15 млн. евро, от които 3 млн. са за покупката на земята от община Аврен. Фотоволтаичният парк е с мощност 5 MWp, разположен е на 309 дка, от които 200 са използвани за разполагане на фотоволтаични модули, пише investor.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'