Антон Тодоров подаде оставка с писмо до Бойко Борисов и ГЕРБ

Народният представител от ГЕРБ Антон Тодоров подаде оставка. „Благодаря на всички за гласуваното доверие и за възможността да бъда народен представител от ГЕРБ. В рамките на по-малко от 10 дни съм обект на безпрецедентна атака от среди, които никога няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието и техните командири“, пише Тодоров в свое писмо до медиите и партия ГЕРБ. Той допълва още, че въпреки убеждението, че е разбран напълно превратно, въпреки поднесените от него публични изявления, атака не само не спря, но повлече и авторитета на партията, на Борисов и ръководството.
„Заради опитите моята реплика да бъде превърната в етикет на партията, от която съм избран, на нейния лидер и милионите хора, гласували за нея, моля да приемете оставката ми като народен представител“, пише още Антон Тодоров.
Той уточнява, че решението е изцяло негово и е съобразено с разбирането му за носене на политическа отговорност. „Оставам с ГЕРБ и ще продължа да работя за развитието на партията и нейните политики”, посочва в заключение Тодоров. Ето и пълният текст на писмото:

Благодаря на всички за гласуваното доверие и възможността да бъда избран за народен представител от листата на ГЕРБ. В рамките на по-малко от десет дни съм обект на безпрецедентна атака от среди, които никога няма да ми простят разкритията, направени за олигархията, задкулисието и техните командири (визирам действащи политици и бивши служители на тоталитарните служби).
Въпреки убеждението ми, че съм разбран напълно превратно и думите ми в ефира на Нова телевизия бяха изтълкувани абсолютно погрешно, въпреки поднесените от мен публично извинения, атаката не само не спира, но и повлича след себе си авторитета на ГЕРБ, на нашия лидер и цялото ръководство. За това заявявам: Поднасям още веднъж своите извинения към журналиста Виктор Николаев, към зрителите на Нова телевизия и към всички български медии, които волно или неволно съм засегнал с участието си.
Заявявам категорично, че заради моя култ към свободата и онова, за което съм се борил повече от 28 години, че няма да позволя да бъда превърнат в нарицателно за цензура и заплахи. Несвободата на медиите и журналистите в България е нещо, което се свързва с режим, срещу който аз цял живот съм се борил. Изконно правило за мен е, че четвъртата власт е абсолютно независима от останалите. Свободата в медиите за мен е основна ценност, която позволява да бъдат защитавани фактите. Убеден съм, че без свобода няма справедливост, тя е в основата на демократичното общество.
Заради опитите моята реплика да бъде превърната в етикет на партията, от която съм избран, на нейния лидер и милионите хора, гласували за нея, моля да приемете оставката ми като народен представител. На всички, които ще използват този морален акт, бързам да заявя, че решението е единствено и изцяло мое, съобразено единствено и само със собственото ми разбиране за носене на политическа отговорност. На всички, които ще побързат да спекулират с това мое решение, искам да кажа, че оставам с ГЕРБ и ще продължа да работя за развитието на партията и нейните политики.
One thought on “Антон Тодоров подаде оставка с писмо до Бойко Борисов и ГЕРБ

  • 09.10.2017 at 16:35
    Permalink

    Хаоса в България е доказателство, че тук има борба на външни чужди интереси и ние нямаме никакви съпротивителни сили за съжаление.Нямаме леви и десни идеи. Всичко е подчинено на чужди цели прокарвано от продажни политици….

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'