Андрей Райчев: Атаките на БСП не водят до разделяне, а напротив-притискат ГЕРБ и ОП един към друг

Активността на лидера на БСП Корнелия Нинова, която очевидно ще продължи, не води до разделяне на управляващите, заяви социологът Андрей Райчев. Така той коментира неспирните скандали между опозицията и ГЕРБ и Обединени патриоти, обвинения в шуробаджанащина, исканията за оставки на министри и дори призивите за предсрочни избори.
„Нормално е опозицията да заплашва с предсрочни избори. Дали ще има такива, зависи от един фактор – дали коалицията ще се разпадне. Но атаката на Корнелия Нинова, която очевидно ще продължи, не води до разделяне на управляващите, а напротив – притиска ГЕРБ и Патриотите един към друг”, каза Райчев пред Нова телевизия тази сутрин.
В студиото Георги Харизанов от Институт за дясна политика пък заяви, че проблемът с атаките на Нинова е, че липсва усещането за автентична кауза и за това защо БСП би била по-добра управляваща партия. „Няма такова усещане. Извънпарламентарните партии може да нямат политическа тежест, но имат правдива кауза. Там има хора, които имат пълното основание да говорят за борба с корупцията. Докато Корнелия Нинова да говори за борба с корупцията е странно – според мен тя влага някаква ирония или ехидност в това”, добави той.
„Десните правеха две неща едновременно – Борисов ту беше мутрата, ту техният любимец, с който заедно ще победят комунизма. Това изяде главата на синьото. Това е шизофрения и се дължи на манията им за свръх величие. Сега обаче най-после отиват на стабилната позиция „Долу Борисов”. Това е перспективно, но трябва да наберат сила”, коментира още Андрей Райчев.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'