Александър Вучич: Сърбия разчита в най-близко време да достигне до споразумение с Русия за доставката на военни транспортни средства

Сърбия разчита в най-близко време да достигне до споразумение с Русия за доставката на военни транспортни средства, заяви сръбският президент Александър Вучич по време на съвместната пресконференция с руския си колега Владимир Путин, след края на преговорите между тях, проведени във вторник в Москва, предава РИА Новости, цитирани от Фокус.

„Като военно неутрална държава, ние разговаряхме с руските представители по повод продължаването на нашето военно-техническо сътрудничество. Република Сърбия допълнително е заинтересувана от добиването на военни транспортни средства. И ние вярваме, че в предстоящия период ще се договорим с нашите руски колеги по този въпрос“, заяви Вучич.

По-рано сръбският държавен глава съобщи, че Белград води преговори с „Рособоронекспорт“ за придобиването на шест многофункционални хеликоптера Ми-17, в допълнение към двата, които вече бяха доставени през юни 2016 година. Отделно от това, той подчерта значимостта на предаването безплатно на Сърбия на шест руски изтребителя МиГ-29 през октомври тази година, както и на получените по договор два хеликоптера Ми-17. Вучич отбеляза също, че Белград очаква до началото на 2019-а година доставката на девет хеликоптера немско-френско производство H145 Airbus. Според неговите думи, шест от машините са предназначени за армията, а другите три – за сръбската полиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'