Ал Кайда готвят поредица антентати в Европа
Терористи от Ал Кайда готвят серия атаки срещу европейски държави, както и във Великобритания, пише „Таймс”, цитиран от Пик, като се позова на свой източник в британското правителство. Докато вниманието на света  спецслужбите е концентрирано върху ”Ислямска държава” и тя търпи сериозни удари в Сирия, Ал Кайда спокойно се възстановява от ударите и набира сили и отново иска да играе водеща роля след проблемите на терористите в Сирия.

Информацията на „Таймс” бе потвърдена и от министъра на отбраната на Великобритания Майкъл Фалън. Според него, организацията, създадена от Осама бин Ладен е основната заплаха в момента  за Европа. „Ал Кайда така и не бе окончателно повалена и ликвидирана. Така че нашите сили за сигурност са наясно с това и вземат съответните мерки”, казва Фалън.

 Последната информация за терористичната организация е свързана със сина на Осама- Хамза бин Ладен, който усилва влиянието си и е възможно да я оглави официално, след като вече се появява редовно във видеообръщения на терористите в интернет.


loading…


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'