Ако ходеше така както говори, щеше да куца ужасно*

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов изговори в публичното пространство нов словесен ”бисер”, този път в парламента. Вторият след Борисов намекна, че трябва да се търси отговорност от хора, които правят внушения за работата на службите. В смисъл, че там не всичко е наред. Цветанов успя да изненада дори свикналите с неговият изказ присъстващи на заседание на парламентарните комисии за контрол на специалните разузнавателни средства и службите и по вътрешна сигурност и обществен ред. На заседанието за пореден път този месец бе изслушан председателят на Националното бюро за контрол на СРС Бойко Рашков.
Ето изказването на Цветан Цветанов:

За това колеги, моля ви, нека да се придържаме към уважение, респект към институциите. Всеки един да изложи своите аргументи, но нека те да не бъдат с политически отенък и съм убеден, че това, което ние можем да направим, народните представители, на база това, което бихме чули като дефицит, ако има такъв или някакъв правен вакуум, ние да направим всичко възможно да обединим усилията си да направим законодателство, което даде пълна гаранция и да няма абсолютно никакви опити за внушения по тема „Сигурност“.

Едва ли в света има друга нация, която би изтърпяла словесните изблици на г-н Цветанов. Всъщност има. Вогоните. Най-вероятно биха намерили изящна поетика в изказа му и биха успели да издържат почти цялото изказване. Но, както знаем вогоните са изключително злобни и още преди да свърши изказването биха отговорили с поезия. Която звучи приблизително така: Ооо, фривилна грухталност, твоите миктурации за мен са като пръдлени геблеточици по лъгердна пчела“. Която поезия, на фона на изказването на Цветанов, не звучи чак толкова лошо. Или поне може да се намери смисъл и логика, дори да не знаеш значението на някои думи. В изказването на Цветанов, всички думи са ми известни, но ми убягват и логиката и смисъла. Иначе е добър. Много добър.
Боян Цонев

Заглавието е цитат „по памет“ на д-р Тони Филипов от поредицата „Из делниците на един луд“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'