Адв. Петър Славов: ГЕРБ могат да разследват приватизацията на Дипломатическия клуб и Музея на виното без конституционни промени

Ако ГЕРБ са искрени в желанието си да разследват далаверите в приватизацията, да започнат от последните скандални приватизационни сделки. – напр. за Дипломатическия клуб или за Музея на виното. Тогава никаква „изтекла давност” няма да им пречи и най-после обществото ще разбере, как е действала последните години рафинираната схема с приватизацията на парче – т.нар. „обособени части” от предприятие. А ако искат „разследването” им да породи конкретни резултати, да приемат Тълкувателния ни закон от миналия парламент  по отношение „приватизацията” на същите тези обособени части за да е ясно, че това винаги е било незаконно. И тогава ще могат да развалят и сделки, когато апетитни имоти на предприятия от забранителния списък са „обособявани” и продавани на парче, без знанието на Народното събрание..
А не с БСП да си играят на законодателни промени в същия закон от по едно параграфче и „занапред” да решавали проблема..ами за „назад” какво, да забравим ли?! Или, както ни обясни един някогашен шеф на Агенцията за приватизация, как ставал този фокус с разпродаването на парче на държавни предприятия, включени в Забранителния списък към Закона за приватизация и следприватизационен контрол: „Че то проблем да си продаваме обособените части от такива предприятия няма, забраната важи за целите предприятия. Идва инвеститорът, казва какво иска да си купи и ние му ги обособяваме..” (а всички знаем и „Кой“ е „инвеститорът”, нали??)
На което с моите колеги ние го попитахме: „Това значи ли, че по Вашата логика, ако Ви предоставим назаем личния си автомобил с уговорка да не го продавате, утре може да ни го върнете без гумите, защото изрично не сме Ви казали да не ги продавате тях на парче?! И не мислите ли, че така се заобикаля законът и се разпродават най-апетитните активи на предприятията от забранителния списък, като накрая от тях ще останат само табелите и дълговете??”, на което отговор не последва.
А се оказва, че случаи такива през последните години – много!

Заглавието е на редакцията(бел.ред). Източник: Facebook
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'