Съединените щати си избраха нов президент! Първо в Български Журналъ!
Съединените щати имат нов президент. След тежка битка, в която статуквото и цялата мощ на либералните сили се хвърли срещу него, Доналд Тръмп все пак спечели изборите.
Официално все още не са публикувани резултатите за всички изборни секции в САЩ, но победата на Тръмп е факт. Към 9:33 българско време той има 276 електорални гласа при 270 нужни за победа.

Какво следва?

Според френският дипломатически представител в САЩ „светът се срива„. Ето какво мисли и Пол Кругман от „Ню Йорк Таймс“, цитиран от Блиц:


Ние мислехме, че нашите съграждани в крайна сметка няма да гласуват за кандидат, толкова очевидно неквалифициран за висшия държавен пост, толкова темпераментно неуравновесен, толкова вдъхващ страх и въпреки това изглеждащ нелепо.

Ние мислехме, че страната, макар все още далеч да не е преодоляла расовите предразсъдъци и женомразието, все пак е станала много по-открита и толерантна с течение на времето.
Ние мислехме, че огромното мнозинство от американците ценят демократичните норми и върховенството на закона.

Оказва се обаче, че сме грешали. Оказа се, че има огромен брой хора – бели хора, които живеят главно в селските райони – които изобщо не споделят нашето виждане за Америка. За тях Америка е кръв и земя, традиционна патриархалност и расова йерархия. Имаше и много хора, които може би не споделят тези антидемократични нагласи, но които въпреки това се оказаха готови да гласуват за всеки, който се представя за републиканец.

Не зная накъде вървим оттук нататък. Нима Америка е пропаднала като държава и общество? Изглежда много вероятно. Мисля, че трябва да се стреснем и да се опитаме да намерим път напред. Факт е, че преживяхме една нощ на ужасни прозрения и смятам за естествено да изпитваме доста голямо отчаяние.“
Тръмп не е бил честен винаги и във всичко. Със сигурност има голяма доза популизъм у него. Но самият факт, че либералното статукво от Берлин и Париж (да не кажем направо от София) та чак до Вашингтон вие на умряло, ни говори, че човечеството навлиза в нов етап от историята си. Победата на Доналд Тръмп може да значи много неща за САЩ и света.

Белите работещи американци решиха да разкъсат оковите, с които либерализма ги беше приковал. Съвсем очаквано афроамериканците, латиноамериканците, гейовете, лесбийките, либералната псевдо-интелигенция и криминалните елементи гласуваха за Клинтън. Но като никога нормалните граждани се мобилизираха и резултатът е пред нас.

Уважаеми читатели, този път от Български Журналъ няма как да скрием пристрастията си. Честита победа на истинските американски патриоти! Честита победа на всички осъзнати европейци, които отхвърлят либералното робство, унищожаващо цивилизацията ни! Честита победа и на българите, защото патроните на родната престъпна олигархия загубиха, а когато шефовете губят, идва ред и на пешките (само след няколко дена при това)!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'