10 факта за добрите мазнини

Разбира се, че сте чували много пъти за добрите мазнини, но вероятно сте чували сто пъти повече за лошите и затова колко вредни са мазните храни.

1. Тялото използва мазнините като гориво, за да продуцира енергия.

2. Тялото се нуждае от мазнини за производството на почти всички хормони, за да предпазва кръвоносните съдове и да помага при възстановяването им след нараняване.

loading…

3. Тялото няма да може да разгражда разтворими витамини ако не сте консумирали достатъчно мазнини.

4.
Обратно на повечето вярвания, тялото не трансформира мазнините от храната в мастна тъкан. В действителност тялото трансформира въглехидратите в мастна тъкан.

5.
Храните с високо съдържание на холестерол и мазнини не оказват влияние върху нивото на холестерол в кръвта. Още веднъж – въглехидратите са отговорни за това.

6. Хората, които се подлагат на диета без мазнини страдат от суха кожа, суха коса, косопад, отпадналост и апатия. Освен това нивото на холестерол в кръвта се повишава и в такъв случай трябва да се взимат хранителни добавки или медикаменти за да го поддържат в норма.
Диетата без мазнини е лоша диета, здравословният й заместител е диета без лоши, но с добри мазнини.

7. Протеини + мазнини = здравословна комбинация. Затова яжте яйца, риба, пуешко, пиле и телешко.

8.
Въглехидрати + мазнини = лоша комбинация. Това води до напълняване, повишаване нивото на холестерол, атеросклероза, сърдечни заболявания, диабет. Затова избягвайте десерти като сладолед и торти, при които се среща тази нездравословна комбинация.

9.
Зехтинът е от добрите (мазнини), използвайте го за салати и готвене.

10.
Кокосовото олио е друг вариант за подправяне на салати и дори за готвене, който е полезен за здравето.

Kozmetikata.com
по информация на д-р София Тах


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

'